Topp 5 Hårtorkar 2022

Sist oppdatert: 17. juni 2022

Hur Man Väljer Den Bästa Och Mest Effektiva Hårtorken 2022

Är det möjligt att hitta en hårtork som ger dig en salongsliknande behandling och håller ditt hår friskt? Nedan hittar du de säkraste och snabbaste hårtorkarna på marknaden.

Om du tycker att ditt hårs hälsa är värt mer än en hårtork på apoteket, kanske du borde läsa detta.

Om det är en sak jag har lärt mig efter 20 år av att få kvinnors hår att se vackert ut, så är det att hårverktygen vi använder som kan antingen göra eller förstöra vårt hår.

Och att använda rätt hårtork är inget undantag.

Att köpa hårtorkar av låg kvalitet kommer att skada ditt hår, orsaka brännskador och slösa tid eftersom det kan ta cirka 35 minuter att torka håret helt.

De flesta människor är förvånade över det faktum att en investering i en hårfön av hög kvalitet faktiskt innebär att de kan torka sitt hår med salongskvalitet, varje dag, på mindre än 15 minuter. Utan att orsaka några värmeskador alls!

När jag föreslår att någon ska investera i en kvalitetsfön får jag ofta frågan:

Är Det Värt Investeringen Att Köpa En Bättre Hårtork?

Låt mig ställa en fråga till dig: “Hur många gånger brände du ditt hår när du torkade det tidigare?”

Eller.. hur mycket tid ägnade du åt att torka håret senast?

Faktum är att omkring 90 % av de dåliga hårproblemen kommer från att använda en hårtork av dålig kvalitet. Ja, du läste rätt.

Även om det kan vara en bra idé att investera i en bättre hårtork så finns det vissa modeller som har ett högt pris men deras prestanda är fruktansvärd.

Det är lätt att välja hårtorkar av låg kvalitet då vissa märken lätt kan lura dig att tro vad de lovar med sina marknadsföringsknep.

Lyckligtvis för dig har vi gjort allt det hårda arbetet, ägnat veckor åt att testa olika varumärken och prata med deras kunder.

Innan vi avslöjar våra bästa val, låt oss prata om några fler fördelar med att använda en högkvalitativ hårtork:

Fördelar med att använda en bra hårtork:

Det goda, det dåliga och det sämsta: alla hårtorkar är inte skapade lika

Gå inte på Amazon och välj någon av deras bästsäljare ännu!

När vi testade några av de bästsäljande hårtorkarna blev vi verkligen besvikna över hur några av dessa märken lurar folk att köpa.

Det finns viktig information du behöver veta innan du köper en hårtork så att du inte slösar dina pengar på en hårtork av dålig kvalitet.

Lyckligtvis har vi gjort läxorna åt dig. Baserat på expertråd, grundlig forskning och ärlig feedback från informerade kunder så kan vi här presentera de viktigaste övervägandena att titta efter när du väljer en hårtork:

Checklista När Du Köper En Bra Hårtork:

Högt luftflöde: Det bästa måttet att titta på är hur starkt luftflödet är i meter per sekund (M/S). Vi fann att hårtorkar med minst 50 M/S kan minska de flesta konsumenters torktid med upp till 50 %!

Intelligent temperaturövervakning: Vill du ha fullt skydd mot värmeskador på håret vid torkning måste du leta efter en modell med temperaturövervakning. Vanligtvis är detta en fördel som endast ihåliga hårtorkar har, eftersom det är svårt att implementera i designen av en vanlig hårtork.

System för fördröjd avstängning: Många hårtorkarmotorer är designade på ett sådant sätt att de snabbt slits ut när de används ofta. I detalj, när en motor går från mycket varm till kall under en kort tidsperiod, kommer motorn att slitas ut mycket snabbare.

Justerbara värmeinställningar: Alla hårtyper är inte skapade lika, så se till att hitta en bra fön med justerbara värme- och hastighetsinställningar så att du kan behandla ditt hår med omsorg.

Returpolicy: Leta efter märken som har pengarna-tillbaka-garanti och garanti.

Vad du bör undvika i hårtorkar:

Brist på olika värme- och hastighetsinställningar: En annan missuppfattning som konsumenter har om hårtorkens effekt är att det finns en specifik wattnivå för varje hårtyp. Om du har en hårtork som är tillräckligt kraftfull, med tillräckligt många inställningar, är det inte så.

Tunga och skrymmande modeller: Hur ofta känner du att du har gått igenom en hel överarmsträning efter att ha torkat håret? De flesta konventionella hårtorkar kan vara ganska tunga och ganska klumpiga, så se till att välja en lättare version.

Bullriga modeller: Om en hårtork producerar mycket ljud kommer det med största sannolikhet att störa dina familjemedlemmar. Se till att leta efter en tystare version.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem:

1. Pris och valuta för pengarna.

2. Vikt.

3. Produktsäkerhet.

4.  Recensioner.

5. Inställningar.

6. Returpolicy.

7. Produktkvalitet och funktioner.

8. Tillbehör.

9. Kundnöjdhet.

10. Vetenskap, forskning och utveckling.

Resultaten: de vi valde

Vi har noggrant granskat de bästa hårfönarna på marknaden idag, kollat ​​kundrecensioner, genomfört grundlig forskning om många toppmärken. Här är våra toppval:

De Bästa Hårtorkarna 2022:

1. Osmo Hårtork Pro

från Osmo

A+ betyg

9.8/10

1533 recensioner

Torktid
96%
Värme och hastighetsinställningar
97%
Temperaturkontroll
94%
Tyst
95%
Kundnöjdhet
97%

Fördelar

Nackdelar

Osmo Hårtork Pro är den överlägset bästa hårtorken vi har testat över 58 andra modeller.

Det första som är imponerande med den här hårtorken är dess avancerade värmeskyddsteknik. Det fungerar genom att kontrollera temperaturen 46 gånger per sekund för att säkerställa att du aldrig kommer att uppleva bränt hår igen.

Dessutom älskar vi att den passar alla hårtyper. Med 12 olika värme- och hastighetsinställningar ger Osmo Hårtork Pro en salongsliknande behandling även om du har den mest känsliga hårbotten och håret.

Det som förvånade oss är hur lätt den här hårtorken är, men ändå så kraftfull.

Den väger mindre än 400g (cirka två smartphones) och har ett höghastighetsluftflöde på 60m/s.

Den är extremt tyst . Detta är väldigt viktigt om du gillar att torka håret tidigt på morgonen eller sent på kvällen och du inte vill väcka andra hushåll.

Utan tvekan är den här hårtorken värd pengarna. Enligt vår åsikt trodde vi att en hårtork med den här typen av funktioner skulle kosta dubbelt så mycket.

Dessutom erbjuder Osmo en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan fortfarande använda den i 3 månader och om du inte tycker att den är användbar – får du full återbetalning.

📍OBS: Du kan använda rabattkoden “OSMO10” för 10% rabatt i kassan.

2. Dyson Supersonic

B+ betyg

8.3/10

372 recensioner

Torktid
90%
Värme och hastighetsinställningar
79%
Temperaturkontroll
91%
Tyst
91%
Kundnöjdhet
84%

Fördelar

Nackdelar

Dyson Supersonic är en av de modeller jag får mest frågor om, och det är inte konstigt.

Det har varit mycket surr runt den här hårtorken sedan den kom ut med sin banbrytande teknologi 2016.

Tidigare använde vi Dyson Supersonic i våra salonger, men har nu bytt till Osmo Pro.

Därmed inte sagt att Dyson är dålig, det här är förmodligen en av de bästa hårtorkarna du kan få tag i, men den har fortfarande några nackdelar om du jämför den med andra alternativ.

Den är ganska tung och kommer med största sannolikhet att vara lite tuff för dina armar och den är bullrig.

Luftflödet är dock bra och det torkar håret ganska snabbt.

Den kommer också med massor av coola tillbehör.

3. Gama IQ Perfetto

från Gama IQ

C+ betyg

7.5/10

567 recensioner

Torktid
79%
Värme och hastighetsinställningar
74%
Temperaturkontroll
70%
Tyst
72%
Kundnöjdhet
77%

Fördelar

Nackdelar

Gama IQ Perfetto var en annan intressant kandidat som kom 3:a i vårt test.

Eftersom det faktiskt var den lättaste hårtorken i testet var det lätt att torka och styla håret, och det här är något vi verkligen gillade med den.

Dessutom har den en fin temperaturkontroll även om vi inte kunde få information om hur många gånger per sekund temperaturen övervakas.

Till skillnad från några av de andra hårtorkarna kom den med 3 fina tillbehör, inklusive en diffusor.

Å andra sidan fanns det några saker vi inte gillade särskilt mycket med Gama IQ Perfetto.

Det finns ingen negativ jonteknologi, så om du är någon som i allmänhet kämpar med burrigt hår, är detta inte det bästa alternativet.

Dessutom var det ganska stökigt och det var färre värme- och hastighetskombinationer jämfört med andra modeller.

Slutligen är Gama IQ Perfetto ganska dyr och det verkar inte som om den har ett fördröjt avstängningssystem, så jag skulle inte vara säker på dess hållbarhet på lång sikt.

4. T3 Cura Luxe

från T3

C betyg

7.5/10

937 recensioner

Torktid
70%
Värme och hastighetsinställningar
67%
Temperaturkontroll
85%
Tyst
72%
Kundnöjdhet
75%

Fördelar

Nackdelar

På 4:e plats har vi T3 Cura Luxe.

Det här är också en hårtork som har fått en del surr på sistone, så vi var såklart tvungna att testa den.

Vi fick med bra resultat med den, eftersom det fanns en bra mängd olika värme- och hastighetskombinationer, men lite mindre än andra (10 kombinationer), och den har också ett bra negativt jonsystem.

Även om det fanns en bra mängd inställningar och ett snyggt implementerat negativt jonsystem, saknade T3 Cura Luxe en diffusor och inte heller hade den temperaturkontroll för att skydda mot skador från överhettning.

Dessutom var det ett av de dyrare alternativen, och vad vi kunde säga hade det inte heller något fördröjt avstängningssystem.

5. Harry Josh Ultra Light

från Harry Josh

C betyg

7.0/10

248 recensioner

Torktid
70%
Värme och hastighetsinställningar
82%
Temperaturkontroll
74%
Tyst
69%
Kundnöjdhet
64%

Fördelar

Nackdelar

Harry Josh Ultra Light kom också ut som en bra hårtork i vårt test.

Med 12 olika kombinationer och ett hyfsat luftflöde lyckades vi skapa många fina frisyrer, inte på den snabbaste tiden, men resultatet blev fint.

Det som kunde ha gjort stylingen ännu bättre var om det hade funnits en diffusor med, tyvärr fanns det inte.

Den var lite tyngre att hantera än den andra (526g) och prislappen var definitivt också något som tryckte ner den lite på listan, ur ett “valuta för pengarna”-perspektiv.

Bäst överlag

Läs mer

1834 recensioner

Hårtork Pro

från Osmo[1]

732 personer valde detta idag

CITATIONER

annastest.se Copyright © 2022

Våra högst rankade produkter recenseras utifrån våra egna åsikter, åsikter och kunskaper. Vi kan inte granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna sida är våra egna.

Vi kan ge dig våra jämförelser gratis på grund av remissavgifter vi får från ett antal företag som jämförs och granskas på vår webbplats. Vi har ett ägarintresse i vissa kategorier med våra toppval.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Alla fotografier av personer som används på denna sida är modeller. Berättelsen som avbildas på denna webbplats och personen som avbildas i berättelsen är inte faktiska nyheter. snarare är den här historien baserad på de resultat som uppnåtts av vissa personer som har använt dessa produkter

© 2022 AnnasTest.se.

All Rights Reserved.

These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

Trademarks utilized on our website belong to their respective owners and no implied or expressed endorsement of our website or services is intended. Rankings can be affected by the relationship Annastest has with our top picks.

[1] we have a financial relationship with some of our top picks and partners