1-removebg-preview(3)

Det bästa melatonintillskottet 2022

Senaste uppdatering: 22 juni 2022

Hur man väljer det bästa melatonin 2022

Kan ett sömntillskott verkligen fixa dina nattliga besvär? Så här hittar du den ultimata sömnformeln för vilsam, föryngrande och återställande nattsömn.

Vi är alla rädda för de till synes oändliga nätterna av att slänga och vända, hoppandes att sömnen så småningom kommer till oss innan solen går upp.

Och vi har alla gjort oss skyldiga till enstaka sena kvällar framför tv’n eller festkvällar.

Men visste du att en konsekvent brist på sömn faktiskt kan skada din hälsa?

Över 24,6% av Sveriges rapporterar att de lider av tillfällig sömnlöshet och har sömnlöshetssymtom. Enligt undersökningar gjorda av PMC är det över 2,4 miljoner av befolkningen i Sverige.

Att förlora sömn här och där kommer förmodligen inte att skada din hälsa så mycket, men när du hela tiden börjar snåla med sömnen kan det med tiden orsaka allvarliga hälsoproblem.
 
Så vilken är den vanligaste lösningen som folk vänder sig till när de inte kan sluta slänga och vända sig varje kväll? Sömntillskott!

Vad är det för fel på de flesta melatonin på marknaden?

Eftersom sömnlöshet är ett enormt globalt problem finns sömnstödjande kosttillskott praktiskt taget överallt. Tyvärr är de flesta generiska sömnhjälpmedel packade med syntetiska fyllmedel, konstgjorda färgämnen eller en lång lista med kemiska ingredienser som de flesta människor inte ens kan uttala. De utgör också risker som yrsel, illamående, huvudvärk, förvirring och fall hos äldre vuxna.

Är melatonin säkert?

Lyckligtvis finns det nu massor av högkvalitativa naturliga melatonintillskott som fokuserar på örtextrakt och lugnande ingredienser som är säkra, effektiva och pålitliga, utan dåsighet under dagtid eller hängig känsla. Det bästa av allt är att många av dessa holistiska alternativ använder naturliga ingredienser som du säkert kan ta dagligen före sänggåendet utan att behöva oroa dig för negativa långtidsbiverkningar.

Vad melatonin motverkar

*Konsultera alltid din personliga läkare för en korrekt diagnos och behandlingsplan.

*Dessa uttalanden är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

De bästa fördelarna med melatonin

*Enskilda resultat kan variera

Så fungerar melatonin verkligen? Och är det värt investeringen?

Det korta svaret på denna fråga är, ja — om du väljer en högkvalitativ som täcker alla dina baser! Enligt National Institutes of Health (NIH) har melatoninmineraler (även känd som MVM) en övergripande positiv effekt på din sömn, såväl som på immunsystemet.

Det goda, det dåliga och det sämsta: allt melatonin är INTE skapat lika

Spring inte till din lokala livsmedelsbutik för att hämta ett generiskt melatonin ännu! Det finns en viktig del av information du behöver veta innan du väljer ett melatonin så att du inte slösar dina pengar på dålig kvalitet, ineffektiva eller potentiellt skadliga produkter.

Lyckligtvis har vi gjort läxorna åt dig. Baserat på expertråd, kliniska studier, djupgående forskning och ärlig feedback från informerade kunder, här är de viktigaste övervägandena att titta efter när du väljer ett melatonin:

Checklista vid köp av melatonin

Melatonin: Melatonin är ett viktigt sömnhormon som skickar signaler till din hjärna när det är dags att sova, vakna och äta. Melatonin har visat sig hjälpa till att reglera din kropps inre klocka (dygnsrytm), och kan hjälpa till att reglera din kroppstemperatur och andra viktiga hormoner som behövs för att somna gott.

Piller per portion: De flesta av oss vill få mest valuta för pengarna per flaska och definitivt inte ta sex eller fler kapslar per dag. Välj ett melatonin med en rimlig daglig portionsstorlek på 1-2 kapslar per dag, och försök att alltid ta det med en måltid som innehåller hälsosamma fetter för maximal absorption.

Tydlig och korrekt märkning: Ett kvalitetsmelatonin bör tydligt lista exakt vad som ingår i formeln och hur mycket. Undvik melatonin utan dagliga värden för vissa ingredienser, eftersom detta är ditt bästa sätt att undvika “pixie dust”-effekten, där trendiga ingredienser tillsätts i obetydliga doser som inte ger någon verklig fördel.

Tredjepartstestad labb: Välj ett melatonin som har testats oberoende av en tredje part. Eftersom kosttillskott inte regleras av FDA i Europa, kommer dessa opartiska testresultat att säkerställa att melatoninet är av högsta kvalitet och fritt från oönskade tillsatser, såsom föroreningar, spår av tungmetaller eller bekämpningsmedel. Det är också bäst att se till att melatoninet du väljer är fritt från onödiga syntetiska fyllmedel, konstgjorda färger eller kemiska tillsatser.

Vad du ska undvika i ditt melatonin

Otydliga eller vilseledande etiketter: Ett kvalitetssömntillskott bör alltid tydligt lista exakt vad som ingår i formeln. Undvik produkter som saknar transparens, till exempel produktetiketter som inte listar alla ingredienser som ingår i deras egenutvecklade blandning.

Brist på tredjepartstestning: Leta efter ett sömntillskott som har testats oberoende av tredje part. Eftersom kosttillskott inte regleras av FDA i Europa, kommer dessa opartiska testresultat att garantera att produkten är av högsta kvalitet och fri från oönskade extramaterial, såsom föroreningar, spår av tungmetaller eller bekämpningsmedel.

Difenhydramin: De flesta människor inser inte att generiskt melatonin är nästan identiskt och innehåller ett antihistamin som kallas difenhydramin som används i allergimediciner som Benadryl. Denna ingrediens kan finnas kvar i ditt system tillräckligt länge för att ge dig en sömnig, groggy känsla nästa dag.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem

1. Pris och valuta för pengarna

2. Etikett noggrannhet

3. Produktsäkerhet

4. Tredjepartsverifieringar

5. Recensioner

6. Garanti & Returpolicy

7. Produktkvalitet och fördelar

8. Ingrediensrenhet och inköp

9. Resultat

10. Vetenskap, forskning och utveckling

Resultaten: de vi valde

Vi har noggrant granskat melatonintillskotten på marknaden idag, undersökt kundrecensioner, genomfört djupgående undersökningar och undersökt många konsumenter av toppmärken. Här är våra toppval:

De bästa melatonintillskotten 2022

1. Osmo Melatonin

från Osmo

A+ Betyg

9.8/10

1533 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
96%
Potens & uppskattad effekt
97%
Pris / Kundvärde
94%
Returpolicy
95%
Total kundnöjdhet
97%

FÖRDELAR

NACKDELAR

För alla som lider av sömnlöshet, som samlat på sig så mycket stress och ångest och vill sova bättre, är Osmo Melatoninkapslar produkten som kommer att passa dina behov perfekt och blev därför framröstad som vinnare i vårt test.

Detta var vinnaren av vårt test eftersom det uppfyllde alla kvalitetskrav vi ställde.

Vi blev särskilt imponerade av hur de mjuka kapslarna kan hjälpa dig att somna snabbt, få din sömn att hålla längre, förbättra blodtrycket och cirkulationen samtidigt som de minimerar ångest och stress som ackumuleras under dagen.

Totalt innehåller kapslarna 5 mg melatonin, vilket hjälper dig att somna så snabbt som möjligt och ger dig gott om energi att möta nästa dag på gott humör.

Osmos melatonin innehåller inga onödiga fyllmedel, eller dolda eller skadliga ingredienser, och är det topprankade valet för kvalitet, biotillgänglighet och effektivitet.

Det var också en av mycket få produkter som inkluderade oberoende laboratorietester från tredje part, och som har svensk kundsupport. Det var precis därför de utsågs till vinnare av vårt test.

VIKTIGT: Exklusivt för våra läsare, använd koden: ANNA10 för att få 10 % rabatt.

2. Mighty Night

från HUM

B+ Betyg

8.3/10

372 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
86%
Potens & uppskattad effekt
79%
Pris / Kundvärde
91%
Returpolicy
80%
Total kundnöjdhet
84%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Mighty Night av HUM Nutrition är ett nattsömnmedel formulerat med ceramider, CoQ10, ferulsyra och valeriana. Dessa veganska mjuka gelkapslar främjar hudcellsomsättning, återfuktning av huden och optimal sömn. Vi gillar att HUM använder holistiska ingredienser som passionsblomma och valerianarot, samt att vara vegan. Den kommer på andra plats eftersom även om varumärket har “näring” i sitt namn, verkar denna produkt marknadsföras som en skönhetsprodukt. Dessutom saknar deras formel en viktig ingrediens: den har bara 2 mg melatonin.

3. Sleep Fairy

från Hollis Nutrition

C+ Betyg

7.5/10

567 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
79%
Potens & uppskattad effekt
74%
Pris / Kundvärde
70%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
77%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Sleep Fairy av Hollis Nutrition liknar våra nummer ett och nummer två genom att det är ett naturligt, veganskt och glutenfritt sömnhjälpmedel formulerat med holistiska ingredienser som valerianarot och kamomillblomma. Även om vårt team gillar att Hollis Nutritions Sleep Fairy-tillskott är testat och bevisat för sin styrka och säkerhet, finns det ingen tydlig pengarna-tillbaka-garanti eller returpolicy. En pengarna-tillbaka-garanti talar sitt tydliga språk för att du tror på din produkt.

4. Proper Sleep

från Proper

C Betyg

7.5/10

937 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
67%
Pris / Kundvärde
85%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
75%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Proper Sleep by Proper är formulerad med naturliga, växtbaserade ingredienser för att påverka sömnkvaliteten positivt. Några av de presenterade ingredienserna inkluderar Valerianarot, GABA (Gamma-Aminobutyric Acid), Rafuma Leaf Extract och Ashwagandha Root.

Denna sömnstödsformel kommer i två, lätta att svälja kapslar som bör tas 30-40 minuter före sänggåendet. Dessutom är de icke-GMO, veganska och fria från gluten, mejeriprodukter och socker.

Ordentlig sömn innehåller heller inga konstgjorda färger eller bindemedel. Medan Proper erbjuder en rad olika formler, finns det en betydande ingrediensöverlappning, vilket innebär att skillnaden mellan produkterna är minimal. Detta kan göra det svårt för vissa att hitta rätt passform bland de tillgängliga alternativen.

Det är viktigt att notera att även om de flesta användare tyckte att detta tillägg var användbart, rapporterade vissa att de inte såg någon förändring i sina sömnvanor och beskrev kapslarna som att de hade en obehaglig eftersmak. I allmänhet är korrekt sömn ett gediget val för dem som letar efter naturligt sömnstöd.

5. Luna

från Nested

C Betyg

7.0/10

248 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
82%
Pris / Kundvärde
74%
Returpolicy
69%
Total kundnöjdhet
64%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Luna från Nested är en naturlig blandning av valeriana- och citronmelissextrakt som främjar återställande sömn. Detta örtbaserade sömnhjälpmedel kommer i form av veganska kapslar som är lätta att svälja. Vårt team placerade Nature’s Way sömnhjälpmedel sist på vår lista på grund av att dess aktiva ingredienser har låga mängder per portion. På grund av detta tyckte många användare att produkten var ineffektiv för dem.

Bäst överlag

Läs mer

1834 recensioner

Osmo Melatonin

från Osmo[1]

627 personer valde detta idag

CITATIONER

Health Library. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2844004

Chapter 2 Shifts Needed To Align With Healthy Eating Patterns. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://health.gov/our-work/food-nutrition/2015-2020-dietary-guidelines/guidelines/chapter-2/a-closer-look-at-current-intakes-and-recommended-shifts/

2017 CRN Consumer Survey on Dietary Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.crnusa.org/resources/2017-crn-consumer-survey-dietary-supplements

Office of Dietary Supplements – Multivitamin/mineral Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://ods.od.nih.gov/factsheets/MVMS-HealthProfessional/

S;, M. (n.d.). Multivitamin-multimineral supplements’ effect on total nutrient intake. Retrieved September 28, 2020, from https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17209210/

*These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

© 2022 AnnasTest.se.

All Rights Reserved.

These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

Trademarks utilized on our website belong to their respective owners and no implied or expressed endorsement of our website or services is intended. Rankings can be affected by the relationship Annastest has with our top picks.

[1] we have a financial relationship with some of our top picks and partners