1-removebg-preview(3)

De Bästa Kollagenpulver 2022

Senaste uppdatering: 22 juni 2022

De Mest Effektiva Kollagenpulver 2022

Här är vad du ska leta efter när du väljer din kollagenprodukt och varför det inte alltid är en bra idé att lita på etiketten…

Du har säkert hört talas om den senaste trenden som heter kollagenpeptider vid det här laget!

Kollagenpeptider är allmänt utropade som det revolutionerande ungdomsbevarande medlet.

Det är alltså inte konstigt att det även i Hollywood är en oumbärlig del av den dagliga skönhetsrutinen för kändisar som Kourtney Kardashian och Jennifer Aniston.

Med den ökande globala uppmärksamhet som världen ger “Peptide Power”, dyker nya varumärken upp nästan dagligen. Det finns ett stort utbud för konsumenterna.

Men med all reklam verkar det nästan omöjligt att se skillnad på kvalitetsprodukter och falska eller dåliga. För att hjälpa dig att fatta ett smart, välgrundat beslut, tillbringade vårt team månader med att undersöka märken av kollagenpeptider som finns på marknaden.

Vi har hittat klara favoriter – och mycket att undvika till varje pris.

Läs vidare och ta reda på vilken som passar dig!

Varför din kropp behöver kollagen

Årtionden av vetenskaplig forskning har visat att kollagen är avgörande för alla kroppsliga funktioner.

Det är lite av en biologisk hemlighet till att känna sig vältränad och energisk som numera är allt mer känt.

Sammantaget utgör det upp till 35 % av allt protein i din kropp. De kan hittas överallt. I dina muskler, leder, hud, skelett och matsmältningssystem.

Alla vill bevara sin ungdom. Och kollagen är ungefär som kroppens egen ungdomskälla.

Kollagen spelar en viktig roll för en glänsande hy, slätar ut rynkor, ger bättre hudton, ben- och ledhälsa, matsmältningsfunktion och vid muskelbyggande.

Här är den sorgliga biologiska verkligheten:

Ju äldre du blir, desto mindre kollagen producerar din kropp.

Vid ungefär 25 års ålder börjar produktionen minska. Vid 40 är det nere på 25% och vid 60 mer än 50%.

Så eftersom din kropp producerar mindre kollagen för varje dag som går, rynkar din hud, ditt hår tunnar, dina leder, skelett och muskler tappar styrka och ditt matsmältningssystem försvagas.

Ju äldre du blir, desto mer kollagen behöver din kropp således.

Symtom på kollagenbrist

*Konsultera alltid din personliga läkare för en korrekt diagnos och behandlingsplan.

*Dessa uttalanden är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

 
 
Holistisk hälsa genom lättsmält kollagen. Det kan kosta vanligtvis tusentals kronor i månaden att ta hand om din hälsa holistiskt.
 
Men genom att välja rätt kollagenpeptider får du alla fördelar på en gång.
 
Nyckeln är att hitta en produkt som innehåller alla 5 huvudkällorna till kollagen.

De bästa kollagenfördelarna:

*Enskilda resultat kan variera

e11a1828-x4hp55-joint-1000000000000000000028_1000000000000000000028

Stärker ben- och ledhälsa

1s8s86w-digeston_105005m00000000000001o-removebg-preview

Stärker och reglerar tarmens hälsa och dämpar aptiten

121gsji-hair-roots_100000004m04r000000028

Främjar friskt, starkt hår och naglar

50fd4072-145vnyv-healty-1000000000000000000028_1000000000000000000028

Främjar magra muskler och en snabbare ämnesomsättning

1i2rh99-skin1_105404y05004y00400001o-removebg-preview

Hjälper till att förbättra hudens hälsa och elasticitet och minimerar fina linjer och rynkor

98eb7aea-https-app-unbounce-com-publish-assets-4df02b4a-fe96-475b-80df-febd00e01abf-a14950df-omega-104i04g000000000000028_100000000000000000001o-removebg-preview

Förbättrar blodcirkulationen

6oz83e-imm_105005o00000000000001o-removebg-preview

Förstärker immunförsvar och kroppens naturliga motstånd

Så fungerar kollagen verkligen? Och är det värt investeringen?

Det korta svaret på denna fråga är, ja — om du väljer en högkvalitativ peptid som täcker alla dina behov! Enligt National Institutes of Health (NIH) har kollagen en övergripande positiv effekt på kroppen, såväl som intaget av mikronäringsämnen.

Det goda, det dåliga och det fula: alla kollagenpulver är INTE skapade lika

Spring inte till din lokala livsmedelsbutik och köp en generisk kollagenpeptid ännu! Det finns en del viktig information du behöver veta innan du väljer kollagen så att du inte slösar bort dina hårt förvärvade pengar på dålig kvalitet, ineffektiva eller potentiellt skadliga produkter.

Lyckligtvis har vi gjort läxorna åt dig. Baserat på expertråd, kliniska studier, djupgående forskning och ärlig feedback från informerade shoppare, så är här de viktigaste övervägandena att hålla utkik för när du väljer ett kollagen:

Den ultimata kollagen-checklistan:

Tredjepartstestning: Kosttillskott som är tredjepartstestade skickas till ett labb där de testas för att säkerställa att de innehåller vad de säger att de innehåller och inte är kontaminerade med specifika högriskingredienser.

Förpackningens livslängd: De flesta av oss vill få mest valuta för pengarna per förpackning. Kontrollera hur länge den håller om den används varje dag.

Tydlig och exakt märkning: Ett kvalitetskollagen bör tydligt lista exakt vad som ingår i formeln och hur mycket. Undvik kollagen utan rekommenderat dagligt intag (RDI) för vissa ingredienser, eftersom detta är ditt bästa sätt att undvika “pixie dust”-effekten, där trendiga ingredienser tillsätts i obetydliga doser som inte ger någon verklig fördel.

Form: Kollagentillskott säljs som pulver, tabletter, kapslar, tuggar och vätskor. Kollagentillskott innehåller vanligtvis de mest kvalitetsingredienser när de är i form av pulver.

Ingredienser & potentiella interaktioner: Det är viktigt att noggrant läsa ingredienslistan och panelen för näringsfakta för ett tillskott för att veta vilka ingredienser och hur mycket av varje ingrediens som ingår i förhållande till det rekommenderade dagliga värdet av den ingrediensen.

Du bör undvika detta när du väljer ditt kollagen

Konstgjorda sötningsmedel och tillsatta sockerarter: Dessa obehagliga tillsatser kan vara skadliga för hälsan och leda till viktökning.

“Naturliga” smaker: Den fula sanningen är att de flesta “naturliga smaker” är kemiskt tillverkade och förklädda till hälsosamma av tillverkarna.

Konstgjorda konserveringsmedel: Konstgjorda konserveringsmedel tillsätts för att förlänga hållbarheten och förorena kroppen med oönskade, skadliga kemikalier.

Sojabaserade fyllmedel: Sojabaserade bulkmedel som används för att fylla upp produkter kan negativt påverka vitamin- och mineralbalansen.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem

1. Pris och valuta för pengarna

2. Etikett noggrannhet

3. Produktsäkerhet

4. Tredjepartsverifieringar

5. Recensioner

6. Garanti & Returpolicy

7. Produktkvalitet och fördelar

8. Ingrediensrenhet och inköp

9. Möjlighet till resultat

10. Vetenskap, forskning och utveckling

Resultaten: hur vi kom fram till det bästa

Vi har noggrant granskat de kollagentillskott som finns på marknaden idag, undersökt kundrecensioner, utfört djupgående undersökningar och undersökt många konsumenter av toppmärken. Här är våra toppval:

Det bästa kollagenet 2022

1. Kollagen Z+

från Osmo

A+ Betyg

9.8/10

1533 röster

kvalitetskontroll av ingredienser
96%
Potens & uppskattad effekt
97%
Pris / Kundvärde
94%
Returpolicy
95%
Total kundnöjdhet
97%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Osmo Collagen Z+ kommer från betesuppfödda, gräsfodrade nötkreatur. Det är smaklöst och ger ett helt spektrum av kollagen för att säkerställa hälsan hos ditt hår, hud, naglar, leder, ben och tarm.

Den innehåller Solugel Ultra BD och MCT-olja från kokosnötter. Vi har inga tvivel om dess kvalitet och effektivitet.

Uppbackad av vetenskaplig forskning, ingredienser i världsklass och den starka pengarna-tillbaka-garantin, är vi övertygade om att vårt #1 kollagentillskott är det enda du behöver.

Priset blir billigare om du köper flera burkar. Eftersom fortsatt användning i månader rekommenderas för bästa resultat, är det ett bra beslut att köpa en 3-6 månaders förbrukning. Burken innehåller även en måttsked för enkel portionering.

Det finns bara en liten sak: burkarna säljs väldigt snabbt. Så vi föreslår att du skyndar dig och lägger din beställning om du nu känner dig säker på att det kommer att gynna din hälsa.

VIKTIGT: Exklusivt för våra läsare, använd koden: ANNA10 för att få 10 % rabatt.

2. Collagen Elastin & Hyaluronsäure

från Alpha Foods

B+ Betyg

8.3/10

372 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
86%
Potens & uppskattad effekt
79%
Pris / Kundvärde
91%
Returpolicy
80%
Total kundnöjdhet
84%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Alpha Foods Collagen innehåller en blandning av hydrolyserade kollagenpeptider, hydrolyserade elastinpeptider och hyaluronsyra.

En kombination av aktiva ingredienser för bindväv, hud och leder. 

Produkten innehåller inga tillsatser. Den är också fri från laktos, gluten och socker samt från genteknik. Exakt information ges om råvarorna.

Kollagenet kommer från nordtyska boskapsbetesmarker, elastin från mexikansk röd snapper och hyaluronsyra från södra Tyskland.

De enda nackdelarna är pulvrets dåliga löslighet i vätska och den lätt animaliska smaken som kunderna klagar på.

3. Glow25® Collagen Pulver

från Glow25

C+ Betyg

7.5/10

567 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
79%
Potens & uppskattad effekt
74%
Pris / Kundvärde
70%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
77%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Glow25 kännetecknas av sin höga biotillgänglighet. Enligt tillverkaren är kollagenet finare eftersom det är enzymatiskt hydrolyserat.

Förutom 100 % bovint kollagen innehåller produkten inga andra ingredienser. Pluspoängen inkluderar definitivt lättblandningsprincipen. Tillverkaren lovar ingen klumpar, varken i varma eller kalla drycker.

Pulvret är dessutom fritt från skadliga ämnen och hormoner. Det finns också en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti för missnöjda köpare. Det finns minuspoäng på grund av smaken, som kunderna beskriver som syrlig och väldigt animalisk. Dessutom klagar en del över att deras hud inte har förbättrats sedan de tog det, utan har blivit torrare.

4. Bullet

från Ahead

C Betyg

7.5/10

937 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
67%
Pris / Kundvärde
85%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
75%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Tillverkad i Tyskland och kommer med vaniljsmak. Den är idealisk som “grädde” för kaffe och ketoshakes.

Den innehåller C8-MCT-fetter och även C-vitamin från acerolabär och zink, vilket kan bidra till kroppens egen kollagenbildning. Kollagenet här kommer från betande nötkreatur.

Vi gillar att produkten kan blandas enkelt och utan mixer. Sötningsmedlet är inte socker, utan stevia, som vi också gillar. Kollagenet kommer från nötkreatur från certifierat bete.

Det vi däremot inte gillar så mycket är att pulvret smakar väldigt sött och till och med maskerar smaken av kaffet. Vissa kunder rapporterar också om en obehaglig eftersmak.

Pulvret sägs mest lämpa sig för skottsäkert kaffe eller ketoshakes, vilket begränsar valet något.

5. COOLAGEN

från PROM-IN

C Betyg

7.0/10

248 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
82%
Pris / Kundvärde
74%
Returpolicy
69%
Total kundnöjdhet
64%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Vår femte plats går till COOLLAGEN by PROM-IN. Produkten kommer förportionerad i små påsar och innehåller Verisol, hyaluronsyra och C-vitamin för bättre hudelasticitet.

Kollagenet kommer också från nötkreatur. Vi gillar att man kan blanda pulvret med drycker och mat, vilket gör det mångsidigt.

Den vackra förpackningen som produkten levereras i är också slående. Trots det vackra utseendet räcker det bara till 5:e plats, eftersom kollagendosen är ganska låg och priset för det är för högt.

Även om dospåsarna är praktiska är de inte miljövänliga vilket ger en minuspunkt för oss.

Många kunder rapporterar om en dålig eftersmak och att pulvret skummar ganska mycket, vilket gör det lite svårt att tillaga.

Bäst överlag

Läs mer

1834 recensioner

Osmo Collagen Z+

från Osmo

627 personer valde detta idag

CITATIONER

Health Library. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2844004

Chapter 2 Shifts Needed To Align With Healthy Eating Patterns. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://health.gov/our-work/food-nutrition/2015-2020-dietary-guidelines/guidelines/chapter-2/a-closer-look-at-current-intakes-and-recommended-shifts/

2017 CRN Consumer Survey on Dietary Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.crnusa.org/resources/2017-crn-consumer-survey-dietary-supplements

Office of Dietary Supplements – Multivitamin/mineral Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://ods.od.nih.gov/factsheets/MVMS-HealthProfessional/

S;, M. (n.d.). Multivitamin-multimineral supplements’ effect on total nutrient intake. Retrieved September 28, 2020, from https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17209210/

*These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

© 2022 AnnasTest.se.

All Rights Reserved.

These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

Trademarks utilized on our website belong to their respective owners and no implied or expressed endorsement of our website or services is intended. Rankings can be affected by the relationship Annastest has with our top picks.

[1] we have a financial relationship with some of our top picks and partners