1-removebg-preview(3)

De bästa multivitamintillskotten 2022

Senaste uppdatering: 22 juni 2022

Fungerar multivitaminer verkligen? Vad du bör leta efter och undvika

Så här ser du de ultimata multivitaminformlerna för optimal hälsa och immunitet.

De flesta av oss följer inte en perfekt balanserad kost hela tiden. Vi har helt enkelt för mycket att göra och för lite tid i våra fullspäckade scheman, eller hur?

Men forskning visar nu att cirka 92% av amerikaner saknar minst ett eller flera viktiga näringsämnen.

Enligt många undersökningar inkluderar några av de viktiga vitaminer och mineraler vi saknar mest magnesium, järn och vitaminerna D, E, K, C och A.

Varför är detta viktigt?

Att ignorera dina näringsbehov över tid, i kombination med vår toxinhaltiga moderna livsstil, leder i slutändan till en mängd olika symtom som kan hålla dig tillbaka från att leva ditt liv fullt ut och må ditt bästa.

Här är några av de vanligaste symptomen på vitaminbrist att hålla utkik efter.

Symtom på vitaminbrist

*Konsultera alltid din personliga läkare för en korrekt diagnos och behandlingsplan.

*Dessa uttalanden är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

Så vad kan göras för att förhindra dessa näringsbrister och eliminera tröttheten, mental dimma och bristen på vitalitet som alltför ofta påverkar våra liv?

Enligt en CRN Consumer Survey 2017 om kosttillskott rapporterade uppskattningsvis 73 % av kosttillskottskonsumenterna att de tog ett multivitamin, vilket gör det till det mest populära tillskottet i alla kategorier.

Rätt multivitamin kan fungera som ett näringsmässigt “skyddsnät” för optimal hälsa, genom att fylla de luckor där vi konsekvent kommer till korta.

De bästa multivitaminfördelarna

*Enskilda resultat kan variera

Så fungerar multivitaminer verkligen? Och är de värda investeringen?

Det korta svaret på denna fråga är, ja — om du väljer en högkvalitativ som täcker alla dina behov! Enligt National Institutes of Health (NIH) har multivitaminmineraler (även känd som MVM) en övergripande positiv effekt på näringstillräckligheten, såväl som intaget av mikronäringsämnen.

Det goda, det dåliga och det fula: alla multivitaminer är INTE skapade lika

Spring inte till din lokala livsmedelsbutik för att köpa en generisk multivitamin ännu! Det finns en del viktig information du behöver veta innan du väljer ett multivitamin så att du inte slösar dina surt förvärvade pengar på dålig kvalitet, ineffektiva eller potentiellt skadliga produkter.

 

Lyckligtvis har vi gjort läxorna åt dig. Baserat på expertråd, kliniska studier, djupgående forskning och ärlig feedback från informerade kunder, här är de viktigaste övervägandena att hålla utkik efter när du väljer en multivitamin:

Den ultimata multivitaminchecklistan:

Korrekta dagliga värden: Detta är den rekommenderade mängden av varje vitamin som du bör konsumera varje dag för att avvärja sjukdom. Leta efter multivitaminer som tydligt listar de dagliga värdena för varje vitamin. Helst bör de alltid vara 100 % eller mer av det rekommenderade dagliga värdet.

Piller per portion: De flesta av oss vill få mest valuta för pengarna per flaska och vill definitivt inte ta sex eller fler kapslar per dag. Välj ett multivitamin med en rimlig daglig portionsstorlek på 1-2 vitaminer per dag, och försök att alltid ta det med en måltid som innehåller hälsosamma fetter för maximal absorption.

Tydlig och exakt märkning: En kvalitets multivitamin bör tydligt lista exakt vad som ingår i formeln och hur mycket. Undvik multivitaminer utan dagliga värden för vissa ingredienser, eftersom detta är ditt bästa sätt att undvika “pixie dust”-effekten, där trendiga ingredienser tillsätts i obetydliga doser som inte ger någon verklig fördel.

Tredjepartstestad labb: Välj ett multivitamin som har testats oberoende av tredje part. Eftersom kosttillskott inte regleras av FDA i USA, kommer dessa opartiska testresultat att garantera att multivitaminet är av högsta kvalitet och fritt från oönskade extraämnen, såsom föroreningar, spår av tungmetaller eller bekämpningsmedel. Det är också bäst att se till att multivitaminen du väljer är fri från onödiga syntetiska fyllmedel, konstgjorda färgämnen eller kemiska tillsatser.

Immunstöd: Immunstöd är helt avgörande i dagens värld. Leta efter en multivitamin som innehåller immunstödjande element som zink, folsyra, selen och vitaminerna C, D, B6, A och E.

De 8 bästa ingredienserna som din multivitamin måste ha

Vitamin D3: Den rekommenderade formen av vitamin D är vitamin D3 eller kolekalciferol. Detta är den naturliga formen av D-vitamin som din kropp gör från solljus. Vitamin D3 kan hjälpa till att öka immuniteten, förhindra ben- och håravfall och mer.

Vitamin B12: Detta vitamin främjar friska nerver och blodkroppar, stödjer energinivåer och mer. Det är bäst att välja ett multivitamin som innehåller B-12 som metylkobalamin (eller metyl-B12), eftersom det har visat sig vara lättast att absorbera av våra kroppar.

Zink: Zink hjälper till att upprätthålla ett sunt immunförsvar, avvärja sjukdom vid första tecken på symtom, stöder sårläkning och mycket mer. Det har i allmänhet visat sig vara lägre hos äldre vuxna och från alla som lider av höga nivåer av stress, vilket gör det viktigt i alla multivitaminer.

Kalcium: Man tror att minst 40 % av amerikanska vuxna inte får i sig tillräckligt med kalcium från enbart kosten – Det är därför det är så viktigt att se till att det finns med på din multivitaminetikett (särskilt för kvinnor, som löper en statistiskt högre risk för tidigt förlust av bentäthet).

Folsyra (eller folat): Speciellt för gravida kvinnor eller kvinnor som planerar att bli gravida, har folsyra många hälsofördelar, inklusive främjande av hälsosamma inflammatoriska svar för att förbättra humör, hår, hud och nagelkvalitet.

Biotin: Ett viktigt B-komplex vitamin, detta livsviktiga vitamin stödjer friskt hår, hud och naglar, och hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt nervsystem, bland många andra fördelar.

Vitamin C: Den välkända “immunitetens superhjälte”, vitamin C är involverad i många viktiga kroppsfunktioner och är en kraftfull antioxidant som stödjer kroppens produktion av kollagen, absorption av järn och mycket mer!

Vitamin E: Detta vitamin är viktigt för frisk hud, ett starkt immunförsvar och vardagshälsa. Det har antioxidantegenskaper som hjälper celler att regenereras.

Bioflavonoidkomplex: Bioflavonoidernas antioxidantegenskaper har visat sig främja hälsosam cirkulation, öka kapillärstyrkan, skydda kollagen och främja led-, immun- och kognitiv hälsa.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem

1. Pris och valuta för pengarna

2. Lättlästa etiketter

3. Produktsäkerhet

4. Tredjepartsverifieringar

5. Recensioner

6. Garanti & Returpolicy

7. Produktkvalitet och fördelar

8. Ingrediensrenhet och inköp

9. Resultat

10. Vetenskap, forskning och utveckling

Resultaten: de vi valde

Vi har noggrant granskat de multivitamintillskott som finns på marknaden idag, undersökt kundrecensioner, utfört djupgående undersökningar och undersökt många konsumenter av toppmärken. Här är våra toppval:

De bästa multivitaminerna 2022

1. Osmo Multivitamin

från Osmo

A+ Betyg

9.8/10

1533 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
96%
Potens & uppskattad effekt
97%
Pris / Kundvärde
94%
Returpolicy
95%
Total kundnöjdhet
97%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Multivitamin från Osmo innehåller höga nivåer av premiumvitaminer och mineraler för optimal energi, mental klarhet, förbättrat humör, bättre sömn och stärkt immunförsvar. Stora framstående superstjärnor inkluderar lutein, lykopen, en komplett vitaminblandning och citrusbioflavonoidkomplex för ökad antioxidantkraft.

Detta vitamin är ett heltäckande tillvägagångssätt för att stödja övergripande välbefinnande och förebygga näringsbrister med sina förstklassiga, lätta att svälja kapslar. Osmo’s Multivitamin innehåller inga onödiga fyllmedel, syntetiska tillsatser, dolda eller konstgjorda ingredienser och är det topprankade valet för kvalitet, biotillgänglighet och effektivitet. Det var också en av mycket få produkter som inkluderade oberoende laboratorietester från tredje part.

Denna multivitamin har överlägset värde och kvalitet till ett rimligt pris. Deras förstklassiga kundservicepoäng och generösa 90-dagars “inga frågor ställda” pengarna-tillbaka-garanti är ett tecken på ett varumärke som står bakom sina kunder och kvaliteten på deras produkter. Jämfört med andra toppkonkurrenter var Multivitamin från Osmo oöverträffad i effektivitet, kvalitet, säkerhet, värde och kundservice.

VIKTIGT: Exklusivt för våra läsare, använd koden: ANNA10 för att få 10 % rabatt.

2. Essential Multivitamin

från Ritual

B+ Betyg

8.3/10

372 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
86%
Potens & uppskattad effekt
79%
Pris / Kundvärde
91%
Returpolicy
80%
Total kundnöjdhet
84%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Rituals Essential Multivitamin for Women kommer tvåa på vår lista på grund av dess omfattande formel av viktiga vitaminer och mineraler. Vi gillar också att denna produkt är vegansk, glutenfri och inte innehåller några konstgjorda färgämnen. Detta gör det till en säker och effektiv produkt.

Även om detta multivitamin är genomtänkt formulerat, saknar det en nyckelingrediens: vitamin C. Dessutom är portionsstorleken större än andra konkurrenter på marknaden med 2 kapslar per dag jämfört med endast 1 kapsel per dag.

Sammantaget finns det en anledning till att Rituals Essential Multivitamin for Women är populärt bland hälso- och friskvårdsgemenskapen, men det finns några nackdelar som kan förbises, vilket gör att den kommer på andra plats.

3. Multi Complete

från Nature Made

C+ Betyg

7.5/10

567 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
79%
Potens & uppskattad effekt
74%
Pris / Kundvärde
70%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
77%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Multivitamin by Nature Made är ett bra val för dem som letar efter en formel som stödjer hjärta, ben, leder och kognitiva funktioner till ett överkomligt pris.

Vid 130 kapslar per flaska är priset per kapsel ett bra värde. Detta kan vara både inbjudande och oroande för köpare. Låga priser är ofta något att vara försiktig med när man letar efter en högkvalitativ produkt. Vi gillar att det bara är 1 kapsel per dag, men vissa kunder rapporterade att kapslarna var för stora för att sväljas.

4. Complete Multivitamin

från Thorne

C Betyg

7.5/10

937 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
67%
Pris / Kundvärde
85%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
75%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Basic Nutrients av Thorne är en 2/dag multivitamin som innehåller vitaminerna A, Bs, C, D, E, K1 och K2. Denna essentiella blandning är en bra grund för stöd för hela kroppen, men vissa användare rapporterade en obehaglig smak varför den kommer på fjärde plats på vår lista.

Även om det är imponerande att Thorne’s Basic Nutrients litar på av 11 olympiska lag, rapporterade vissa användare att de mådde dåligt när de tog tillskottet. Detta kan vara skillnaden mellan genomsnittliga konsumenter som absorberar formeln och stora idrottare som absorberar formeln.

5. Base Control Multivitamin

från HUM

C Betyg

7.0/10

248 röster

Kvalitetskontroll av ingredienser
70%
Potens & uppskattad effekt
82%
Pris / Kundvärde
74%
Returpolicy
69%
Total kundnöjdhet
64%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Base Control är en multivitamin för kvinnor från HUM. Det kommer sist på vår lista eftersom vissa användare rapporterade att de fick mindre än hela mängden kosttillskott per flaska vid beställning. Detta gör det svårt att lita på deras kvalitetskontroll. Dessa multivitaminer är dock till ett bra pris för kunder som letar efter ett mer prisvärt alternativ, och de hävdar att deras produkter är oberoende testade för renhet och styrka.

Bäst överlag

Läs mer

1834 recensioner

Osmo Multivitamin

från Osmo[1]

627 personer valde detta idag

CITATIONER

Health Library. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2844004

Chapter 2 Shifts Needed To Align With Healthy Eating Patterns. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://health.gov/our-work/food-nutrition/2015-2020-dietary-guidelines/guidelines/chapter-2/a-closer-look-at-current-intakes-and-recommended-shifts/

2017 CRN Consumer Survey on Dietary Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://www.crnusa.org/resources/2017-crn-consumer-survey-dietary-supplements

Office of Dietary Supplements – Multivitamin/mineral Supplements. (n.d.). Retrieved September 28, 2020, from https://ods.od.nih.gov/factsheets/MVMS-HealthProfessional/

S;, M. (n.d.). Multivitamin-multimineral supplements’ effect on total nutrient intake. Retrieved September 28, 2020, from https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17209210/

*These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

© 2022 AnnasTest.se.

All Rights Reserved.

These statements have not been evaluated by the FDA Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information provided by this website or this company is not a substitute for a face-to-face consultation with your physician and should not be construed as individual medical advice. The testimonials on this website are individual cases and do not guarantee that you will get the same results. All content, including text, graphics, images and information, contained on or available through this web site is for general information purposes only.

Trademarks utilized on our website belong to their respective owners and no implied or expressed endorsement of our website or services is intended. Rankings can be affected by the relationship Annastest has with our top picks.

[1] we have a financial relationship with some of our top picks and partners