1-removebg-preview(3)

De Bästa Alkoholmätarna 2022

Senaste uppdatering: 17. juni 2022

Hur man väljer den bästa alkomätaren 2022

Är det möjligt att något så här litet kan rädda ditt och andras liv och undvika att du kör berusad? Nedan hittar du dom bästa alkomätarene på marknaden.

När du ska på dejt, bröllop eller till baren med dina vänner – är det troligt att du tar ett par drinkar.

Även om du kanske tror att du bara har druckit några drinkar och inte känner dig full, kan du fortfarande utsätta andra och dig själv för risker och få problem med lagen om du testas för alkohol.

Enligt statistiken har det funnits över 40,000 rattfyllerister i Sverige de senaste fem åren. Det chockerande faktumet är att det inträffade 25 dödsfall i trafiken under ett år på grund av alkoholpåverkad körning.

Även om du kanske tror att du inte är full och att du är “helt ok” för att köra, är en alkoholmätare det smartaste du kan ha i bilen för att vara säker.

Du blåser helt enkelt i den och alkoholmätaren visar dig om du kan köra bil eller om du ska ringa en taxi eller beställe en Uber.

Är personliga alkoholmätare verkligen exakta?

Enligt tredjepartsforskning fanns det ett par alkomätare som visade mycket solida resultat.

På andra sidan fanns det många billiga knockoffs som inte var särskilt exakta som våra bästa toppval.

Allt handlar om vilken du väljer.

Lyckligtvis för dig var allt det hårda arbetet gjort och vi ger dig resultaten från tredje parts test.

Innan vi avslöjar våra bästa val, låt oss prata om några fler fördelar med att äga en alkoholmätare.

Fördelar med att äga en personlig alkolmätare:

*Den största fördelen är att den bokstavligen kan rädda ditt eller andras liv.

Så hur fungerar en alkoholmätare egentligen? Och är det värt investeringen?

Du behöver bara slå på den, blåsa in i munstycket under 7-10 sekunder och vänta ytterligare 2-3 sekunder för att resultaten ska visas på en liten skärm. Du kommer att se hur mycket din BAC (Blood Alcohol Level) är och om du kan köra bil eller inte.

Alkoholmätare har ett mycket lågt pris med tanke på att de kan rädda ditt liv. Förutom att rädda ditt eget liv, skyddar du andra förare och fotgängare när du inte kör alkoholpåverkad.

Det goda, det dåliga och det sämsta: alla alkoholmätare är INTE skapade lika

Spring inte till din lokala teknikbutik för att hämta en generisk alkoholmätare än!

Det finns viktig information du behöver känna till innan du väljer en alkoholmätare så att du inte slösar dina pengar på dåliga produkter.

Lyckligtvis är här allt du bör leta efter…

Baserat på expertråd, djupgående forskning och ärlig feedback från välinformerade kunder, här är de viktigaste övervägandena att titta efter när du väljer en alkomätare:

Checklista vid köp av alkoholmätare:

Noggrannhet : Noggrannhet är den viktigaste egenskapen när man letar efter en alkomätare. Att köpa den som ger samma resultat (varje gång) är den du bör sikta på.

Återanvändbart munstycke: Även om vissa alkomätare kommer med flera munstycken, är det viktigt att munstycket är återanvändbart, så att du bara kan tvätta det och använda det igen ett obegränsat antal gånger. Detta är också bra eftersom du kan låta dina vänner använda det också.

Snabba resultat: Ingen vill vänta fem minuter för att få resultat. De mest avancerade alkoholmätarna ger resultat på mindre än 10 sekunder efter att ha blåst i munstycket.

BAC-nivåer: De flesta alkomätare är anpassade till den amerikanska BAC-lagliga gränsen, men det bästa alternativet bör ha svenska BAC-nivåer.

Vad du ska undvika i alkoholmätare

Stor storlek: Om en alkoholmätare är över 30 cm långa, tycker vi inte att de är så användbara. Du vill ha något du kan ha i bilen eller till och med stoppa i fickan när du går ut i baren med dina vänner.

Dålig programvara: När alkoholmätaren använder föråldrad programvara kommer den inte att vara korrekt, det tar minuter att visa resultat, och den kan till och med fastna i ett par dagar – undvik definitivt dålig programvara.

Ingen BAC-justering: Det är mycket viktigt att alkoholmätaren kan justeras till den svenska lagliga gränsen istället för att använda den amerikanska.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem:

1. Pris och valuta för pengarna.

2. Programvarans noggrannhet.

3. Produktsäkerhet.

4. Tredjepartsverifieringar.

5. Recensioner.

6. Garanti & Returpolicy.

7. Produktkvalitet och fördelar.

8. Munstycken.

9. Resultat.

10. Vetenskap, forskning och utveckling.

Resultaten: de vi valde

Efter att noggrant ha granskat de mest avancerade alkomätarna på marknaden idag, undersökt kundrecensioner, utfört djupgående undersökningar och undersökt många toppmärken. Här är toppvalen:

De Bästa Alkoholmätarna 2022

1. Osmo Alcometer

från Osmo

A+ Betyg

9.8/10

1533 röster

Programvarans noggrannhet
96%
Snabba resultat
97%
Pris / Kundvärde
94%
Returpolicy
95%
Total kundnöjdhet
97%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Osmo Alcometer är för närvarande den bästa alkoholmätaren på marknaden utan tvekan.

Du får ett återanvändbart munstycke som du sätter på alkomätaren innan du blåser in i ca 7-8 sekunder.

Resultaten är mycket snabba och det tar några sekunder innan de visas på LCD-skärmen.

Det som gör denna alkomätare till den mest unika är dess storlek. Du kan bokstavligen stoppa den i fickan och prova den när du har roligt med dina vänner.

Du behöver bara hålla ned knappen när du blåser – så enkelt är det.

Den kommer också med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan till och med prova den i tre månader och fortfarande få en återbetalning om du inte är nöjd med den.

VIKTIGT: Exklusivt för våra läsare, använd koden: ANNA10 för att få 10 % rabatt.

2. BACtrack Trace

från BACtrack

B+ Betyg

8.3/10

372 röster

Programvarans noggrannhet
86%
Snabba resultat
79%
Pris / Kundvärde
91%
Returpolicy
80%
Total kundnöjdhet
84%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Tredjepartstest visade att BACtrack Trace ger lika exakta mätningar som de dyrare enheterna med hög noggrannhet.

Det tar cirka 11 sekunder att göra den klar för användning när du slår på den, och den ger också resultat på några sekunder, så du behöver inte stirra länge på skärmen. För 100 dollar är det ett stort värde för priset.


Den enda verkliga nackdelen är att mätaren måste kalibreras var sjätte till tolfte månad för att bibehålla noggrannheten, beroende på hur ofta du använder den, men det gäller för i stort sett alla alkoholmätare, så vi kan inte räkna bort den på grund av detta.

3. AlcoHAWK

från AlcoHAWK

C+ Betyg

7.5/10

567 röster

Programvarans noggrannhet
79%
Snabba resultat
74%
Pris / Kundvärde
70%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
77%

FÖRDELAR

NACKDELAR

BACtrack beskriver denna modell – den dyraste – som mycket exakt och många verkar hålla med. S80 har fått strålande recensioner från kunder och publikationer, och den har också bevisat sin tillförlitlighet och noggrannhet i en mängd olika tester.


Om du är intresserad av att ha en alkoholmätare till hands för en avslappnad vinprovning på eftermiddagen eller en middagsbjudning, är det här den rätta att skaffa. Den har dock några mindre nackdelar:


Enheten tar en minut att värma upp mellan testerna, vilket vissa kan tycka är lite irriterande om du testar flera personer. Resultaten som visas på den röda LED-skärmen avrundas också uppåt i  decimaler, vilket gör att avläsningen inte blir lika exakt som på andra maskiner.


Men du behöver inte en tredje decimal för att avgöra om du är tillräckligt nykter för att köra bil eller inte. Och vi älskar att den avrundar uppåt i stället för nedåt och att den är försiktig.

4. BACtrack S80

från BACtrack

C Betyg

7.5/10

937 röster

Programvarans noggrannhet
70%
Snabba resultat
67%
Pris / Kundvärde
85%
Returpolicy
72%
Total kundnöjdhet
75%

FÖRDELAR

NACKDELAR

BACtrack beskriver den här modellen – den dyraste – som “polisens utrustning”, och alla källor verkar hålla med om det. S80 har fått goda recensioner från kunder och publikationer, och den har också visat sin tillförlitlighet och noggrannhet under våra egna tester.

Om du använder en alkoholmätare som förälder eller skoladministratör är det den här som du bör investera i för att vara så rättvis som möjligt.

Dessutom är den snabb: enheten värms upp på mindre än 15 sekunder och ger dig din mätning inom 3 sekunder, vilket kan vara användbart om du testar flera personer.

5. Oasser Alko

från Oasser

C Betyg

7.0/10

248 röster

Programvarans noggrannhet
70%
Snabba resultat
82%
Pris / Kundvärde
74%
Returpolicy
69%
Total kundnöjdhet
64%

FÖRDELAR

NACKDELAR

Osser är en uppladdningsbar alkoholmätare. Detta gör den till en fantastisk enhet för dem som inte vill byta batteri då och då.

Den kommer med fyra munstycken direkt ur lådan, vilket är ett praktiskt tillägg.

Produkten avger ett larm och blinkar även för att varna dig när du överskrider den lagliga gränsen på 0,08 %. Det här är en bra extra säkerhetsmekanism – om det låter, det är ingen tvekan om det, du har ingen uppgift att vara bakom den ratten.

Den är också kompakt och lätt, vilket gör den till ett utmärkt verktyg att stoppa i fickan innan du går ut.

Bäst överlag

Läs mer

1834 recensioner

Osmo Alkotester

från Osmo[1]

237 personer valde detta idag

CITATIONER

annastest.se Copyright © 2022

Våra högst rankade produkter granskas utifrån våra egna åsikter, åsikter och kunskaper. Vi kan inte granska alla produkter i en given kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna sida är våra egna.

Vi kan ge dig våra jämförelser gratis på grund av remissavgifter vi får från ett antal företag som jämförs och granskas på vår webbplats. Vi har ett ägarintresse i vissa kategorier med våra toppval.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Alla fotografier av personer som används på denna sida är modeller. Berättelsen som avbildas på den här webbplatsen och personen som avbildas i berättelsen är inte faktiska nyheter. snarare är den här historien baserad på de resultat som vissa personer som har använt dessa produkter har uppnått

Dessa produkter är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom. Informationen som tillhandahålls av denna webbplats eller detta företag är inte en ersättning för en personlig konsultation med din läkare och ska inte tolkas som individuell medicinsk rådgivning. Rekommendationerna på denna webbplats är individuella fall och garanterar inte att du får samma resultat. Allt innehåll, inklusive text, grafik, bilder och information